В Україні діє державне регулювання цін на окремі види продовольчих товарів у період воєнного стану, проте іноді їх вартість коливається в межах допустимої норми.

Українцям розповіли, як наприкінці літа змінилися ціни на популярні продукти, на які таки поширюється держрегулювання - курячі яйця, гречку та хліб.

Так, згідно з даними порталу Мінфін, у серпні курячі яйця торгової марки Квочка подешевшали з 55,00 до 45,00 грн за десяток порівняно з минулим місяцем. При цьому ТМ Ясенсвіт стала доступнішою з 57,90 грн до 45,34 грн за десяток. Упаковка із 18 штук яєць обійдеться покупцям в середньому за 81,95 грн, а ось 30 штук коштують 135,10 грн.

Ціни на яйця, Мінфін

Ціни на гречку також активно знижуються. Кілограм крупи подешевшав із 49,08 грн/кг до 47,50 грн/кг. Вигідніше її можна купити в Новусі - 38,29 грн/кг та у Метро за 39,90 грн/кг.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Ціни на гречку, Мінфін

Проте зміни у бік подорожчання спостерігаються. Вартість пшеничного хліба Цар нарізка підскочила з 32,96 до 35,93 грн за 600 грам. Стільки просять за продукт у мережі супермаркетів Метро.

Ціни на хліб, Мінфін

Раніше ми писали про те, що "Посилання об'їхало всі села": українка повернула "Укрпошті" проблеми, які були подаровані клієнтам

Як повідомляв Знай.ua, їжа, пігулки, одяг і навіть транспорт: українцям безкоштовно роздають дуже потрібні речі

Також портал Знай.ua писав, що в Україні хочуть запровадити жорстке покарання для роботодавців за затримку зарплат: що чекає на порушників