В період воєнного стану чоловіки залишили свої сім'ї та стали на захист Батьківщини. Дружини за можливості підтримують своїх коханих, відправляючи посилки з дому,або користуються нагодою побачитись хоча б на пару годин.

Дитина в авто, фото

Люблячі мами хочуть, щоб їх дітки відпочили від постійних тривог, однак не можуть залишати країну через певні обставини, тому відправляють своїх малюків закордон разом із бабусями та дідусями.

Тож, якщо батьки планують відправити закордон дітей, яким не виповнилося 16 років, разом із рідними, потрібно знати перелік документів, які необхідні для перетину кордону.

Дитина, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Про це розповів керуючий партнер юридичної компанії "Максим Боярчуков та Партнери" Максим Боярчуков.

"У такому разі виїзд за кордон відбувається на підставі свідоцтва про народження дитини та документа, який підтверджує наявність родинних зв'язків бабусі із дітьми (свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про народження матері дитини)", — розповів він.

Проте, якщо такий документ відсутній, для того щоб підтвердити родинні зв'язки, необхідно звернутися до нотаріуса, за згодою обох батьків на виїзд дитини.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

"Якщо ж отримати нотаріальну згоду від обох із батьків з певних причин неможливо, то в такому разі необхідна заява другого з батьків, завірена органом опіки та піклування", — пояснив юрист.

Якщо один з батьків не може бути присутній при офрмленні згоди на виїзд, наприклад через військову службу, тоді можна звернутися до органів опіки та піклування за місцем реєстрації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продуктові набори, речі першої необхідності та дах над головою: українцям видають нову гуманітарну допомогу.

Також наш портал інформував одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допомогу ВПО "отримували" 10 тисяч померлих та 105 тисяч тих, хто живе за кордоном рік: перевірки переселенців шокують.