Навіть, якщо громадянин немає боргів за оплату комунальних послуг, то потрібно деякий час зберігати ці платіжки.

Через те, що можливе виникнення неоднозначних ситуацій, у яких допоможуть тільки паперові, або електронні платіжки. Без них будь-які слова не будуть доказом того, що комунальні були сплачені вчасно. Про це розповіли в ТСН.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Головним підтвердженням оплати за комунальні послуги є квитанція. В Україні за комунальні послуги можна платити досить просто, навіть не виходячи з дому. Окрім того, можна за все заплатити одним платежем. Квитанції потрібно зберігати деякий час через декілька причин. Якщо в системі буде збій, то збережені дані можуть втратити, або потім відновитися некоректно. Плутанина у квитанціях також може бути викликана через зміни тарифів, або через недобросовісність співробітників.

Оплата комуналки, скріншот з відео

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Ні в одному нормативному акті не вказано час, який потрібно зберігати свої платежі за комунальні послуги. В такому випадку можна звернути увагу на закон, який передбачає позивну давнину за такого типу претензії. Строк таких претензій заведено вважати вичерпаними через 3 роки. Тому квитанції про оплату ЖКГ бажано зберігати протягом 3 років. Згідно з цим законом, позов може бути прийнятий судом, але судове питання буде вирішене на користь користувача послугами. Електронні квитанції допустимо зберігати у вигляді файлів та за бажанням можна роздрукувати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, псевдо співробітники "Ощадбанку" безкарно грабують українців серед білого дня: як працює схема

Раніше портал Знай інформував, новий податок обурив Гороховського: хочуть отримувати надприбутки та не платити

Також, наш портал повідомляв, погане передчуття – не допоможе: українцям нагадали, у яких випадках не буде покарання за неявку до ТЦК