На українському ринку досить різко змінилися ціни на сезонні ягоди. Зокрема, лохина з місцевих господарств встигла суттєво подорожчати на тлі скорочення пропозиції.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Виробники підняли ціни через міжсезонне скорочення пропозиції цієї ягоди на ринку. При цьому попит залишається стабільно високим, що провокує подальше подорожчання лохини.

На даний момент лохину продають на ринку в середньому по 110-150грн/кг, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

"Вже сьогодні лохина в Україні обходиться покупцям у середньому на 30% дорожче, ніж в аналогічний торішній період. При цьому гравці ринку впевнені, що ціни на цю ягоду будуть і далі зростати", - зазначили аналітики.

Лохина. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Водночас ціни на малину тішать зниженням. За словами аналітиків, причиною здешевлення цієї ягоди стало стрімке збільшення пропозиції малини ремонтантних сортів.

Українські садівники відвантажують свіжу малину по 50-90 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. При цьому гравці ринку очікують, що через зростання пропозиції ягоди з місцевих господарств вартість падатиме й надалі.

Малина, скріншот: YouTube

Нагадаємо, популярна молочка зникає з полиць супермаркетів: у чому причина

Раніше ми писали про те, що залишився тиждень: "Нафтогаз" зробив важливу заяву.

Як повідомляв Знай.ua, Lifecell списує в абонентів десятки гривень за відключені раніше послуги: "Займається крадіжкою"