Українці продовжують насолоджуватися сезонними фруктами та ягодами, проте ця продукція вже зовсім скоро почне зникати з полиць супермаркетів та дорожчати.

На початку осені великі мережеві супермаркети оновили вартість популярних позицій – винограду, яблук та полуниці. Останнім часом ціни тішать зниженням, але подорожчання також спостерігається.

Так, за даними порталу Мінфін, ближче до осені українські яблука подешевшали майже на 13 гривень, якщо порівнювати з минулим місяцем. У середньому їх пропонують по 25,41 грн/кг, але у деяких супермаркетах можна знайти дешевше.

У МегаМаркеті кілограм коштує 22,90 грн, а в Новусі найдорожче – 27,99 грн.

Ціни на яблука, Мінфін

Популярні новини зараз

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Такі платіжки тільки в кошмарах сняться: скільки віддамо за газ і світло цього літа

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

У той же час ціни на виноград впали суттєвіше - з 155,23 грн/кг до 81,75 грн/кг. У супермаркетах його можна придбати ще дешевше: у Новусі кілограм по 69,99 грн, а в Метро – 93,50 грн.

Ціни на виноград, Мінфін

При цьому цінник на полуницю у супермаркетах відчутно підскочив із 196,53 грн/кг до 239,10 грн/кг. За таку суму кілограм літньої ягоди продають у мережі Метро. Однак не варто забувати, що на ринках фрукти можна знайти дешевше.

Ціни на полуницю, Мінфін

Раніше ми писали про те, що виплата по 3 тисячі доларів, не пропустіть шансу: українцям запропонували значну допомогу

Як повідомляв Знай.ua, "Прокручує, гальмує гроші...": українці підозрюють, що "ПриватБанк" кредитує за рахунок депозитів

Також портал Знай.ua писав, що чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити населення теплом: у "Нафтогазі" розповіли про підготовку до нового сезону