В Україні розпочалася виплата додаткової грошової допомоги для пенсіонерів. Програма підтримки літніх українців триватиме щонайменше 4 місяці. Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики.

Йдеться про спільний проєкт Пенсійного фонду, Мінсоцполітики та ЗПС ООН, спрямований на підтримку громадян, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують іншу фінансову допомогу від міжнародних організацій.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що програма вже стартувала і 30 серпня було здійснено виплати понад 260 тис. пенсіонерів. Грошова допомога здійснюватиметься щонайменше 4 місяці, а отримуватимуть пенсіонери суму, якій не вистачає до 3 тисяч гривень, але не менше 10 гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

"Для отримання виплати пенсіонерам жодних дій не потрібно. Вона проводиться без подання заяви, згідно з інформацією, що є у державних реєстрах. Виплата грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунки пенсіонерів", - уточнюють у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, інвалідність та пенсії в Україні: мінімальні суми для всіх категорії, і як їх нараховують.

Також наш портал інформував, в Україні хочуть змінити систему нарахування зарплати, Зеленський порадував підвищенням: кого і коли торкнеться.

Крім того, ми писали, українцям за кордоном можуть припинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, що робити.