В Україні зросла пропозиція кавунів, а ціни стали на третину нижчими, ніж у 2022 році. До такої ситуації на ринку призвело збільшення площ баштанних у нетрадиційних для них регіонах. Про це інформують аналітики Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

Фахівці наголошують, що у 2023 році активізуватиме господарства, які раніше не вирощували кавуни. Це з тим, що кавуни з півдня доки доступні кожному за.

Кавун. Фото: скрін youtube

"Херсон, який до війни вирощував 37,5% від загального обсягу продукції, минулого року через окупацію не зміг бути представлений на ринку. Цього року виробництво намагалися відновитися на правобережжі, проте заміновані землі та постійні обстріли не дозволяють повноцінно запустити галузь", – пояснюють експерти.

Кавуни. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Цього року виробництво кавунів збільшили за рахунок площ у західних та центральних регіонах. Отже, пропозиція на ринку збільшилася, що дозволило знизити ціни.

За даними ринку "Шувар", цінники на кавун коливаються в межах 15-19 гривень за кілограм, а це вже на 32% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні впали ціни на огірки, помідори, перець і капусту: скільки коштують овочі в супермаркетах.

Також наш портал інформував, просять майже 240 гривень за кіло: супермаркети оновили ціни на виноград, яблука та полуницю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.