В Україні скоротять кількість одержувачів допомоги для ВПО. Близько 180 тисяч громадян помилково одержують такі виплати. Про це в ефірі телемарафону повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Зі 180 тисяч українців, які помилково отримують виплати для ВПО, 109 тисяч постійно перебувають за кордоном та отримують допомогу ще й від країни, де перебувають. Ще близько 10 тисяч перебувають у реєстрах РАГСу як померлі, але при цьому продовжують отримувати допомогу на проживання від держави.

Виплати. Фото: скрін youtube

Крім того, в результаті перевірки було виявлено помилки в реєстрі, коли двоє членів сім'ї, наприклад і батько, і мати, подали на виплати для тих самих дітей. Таких сімей-порушників нарахували близько 60 тисяч.

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Ірина Верещук заявила, що всі виявлені помилки буде виправлено, а всі українці, які незаконно отримували грошову допомогу, залишаться без виплат.

Ще про виплати можуть забути українці зі статусом ВПО, які нещодавно здійснили дорогі покупки, наприклад, придбали новий автомобіль чи квартиру.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з серпня без допомоги: Мінсоцполітики припинило виплати частини переселенців.

Також наш портал інформував, що українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.