З початком нового 2024 року українцям, які працюють на державу хочуть змінити порядок виплати заробітних плат.

Зокрема, Кабінет міністрів пропонує посилити роль основної частини зарплати, та прибрати ризики зловживання під час нарахування додаткових виплат та премій. Про це зазначив Денис Шмигаль - прем'єр-міністр України у своєму телеграм-каналі.

Пост Дениса Шмигаля. Фото: скрін Телеграм

За його словами, цей законопроєкт уже пройшов перше слухання у Раді. З урахуванням цих підходів вже готують новий державний бюджет.Заробітні плати державним службовцям планують встановлювати на основі класифікації їх посад. Тобто, буде лиш фіксована ставка, премії нараховуватимуться також фіксовано.

Зарплата, фото: Вісті

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Ці зміни потрібні для урівноваження пропорцій, щоб всі отримували плату, яка прямо пропорційна займаної посади. Також зміни спрямовані на те, щоб додатковими преміями та виплатами не було змоги зловживати.

Водночас у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у рамках якого пропонується зменшити заробітні плати чиновникам. Так, пропонується обмежити їх на рівні 15 мінімальних заробітних плат. Зміни будуть стосуватися і премій та надбавок. Але для цього законопроєкт є і винятки. Винятком будуть службовці Збройних Сил України, громадяни, котрі працюють в правоохоронних та розвідувальних органах. Окрім того, зміни не стосуватимуться посадових осіб, що працюють на обороноздатність держави. Керівники державних підприємств також підпадають під дію цього закону. Їх заробітні плати також обмежуватимуться 15 мінімальними зарплатами.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, держава дасть гроші на придбання дров та вугілля: хто може отримати

Раніше портал Знай інформував, українцям за кордоном можуть припинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, що робити

Також, наш портал повідомляв, чоловік або дружина таємно продали майно: як отримати половину при розлученні