Visa та MasterCard - дві найбільші платіжні системи, послугами яких користуються мільярди клієнтів.

Прибуток цих двох систем напряму залежить від комісійних зборів за проведення транзакцій. Нещодавно почала ширитись інформація, що оператори хочуть підвищити комісію. Про це повідомив Bloomberg.

Згідно даним публікації, Visa та Mastercard планують підвищити комісійний збір на всі операції, здійснені їх банківськими картами.

Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua

Це операції з оплати сервісних послуг, покупки в магазинах, ресторанах. Ймовірне підвищення комісії в Visa та Mastercard буде відбуватися приблизно в один час. Клієнти Mastercard зможуть побачити зміни в комісії вже в жовтні 2023 року, компанія Visa підвищить комісію також в жовтні, однак в квітні 2024 року планує внести зміни й в дебетові та кредитні картки. Незважаючи на те, що відома приблизна дата змін, суми на скільки підвищиться комісія немає. За рахунок збільшення комісійних транзакцій, компанії хочуть збільшити свій прибуток на 500 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Курс долара. Фото: скриншот Youtube

Основну частину доходу від збору комісій за банківські операції, забирає фінансова установа, яка займається випуском банківських карток на основі цих двох платіжних систем.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, псевдо співробітники "Ощадбанку" безкарно грабують українців серед білого дня: як працює схема

Раніше портал Знай інформував, Vodafone оновлює лінійку популярних тарифів з 1 вересня: скільки коштують і що входить до пакету послуг

Також наш портал повідомляв, "Приватбанк" заганяє підприємців у борги: безпідставно блокують гроші на рахунку