В Україні фіксується зростання цін на тепличні томати після їхнього стрімкого здешевлення в останній тиждень серпня. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Сьогодні комбінати готові відвантажувати тепличний томат за ціною від 15 до 25 гривень за кілограм, а це в середньому на 37% дорожче, ніж тижнем раніше. За словами експертів, ціни піднялися через скорочення пропозиції продукції на ринку, викликану скороченням вибірок у стаціонарних тепличних комбінатах.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Крім того, багато українських виробників втратили частину врожаю ґрунтових помідорів через надто спекотну погоду. Водночас попит на продукцію утримується на високому рівні, що й штовхає цінники нагору.

Овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Варто зазначити, що огірки поки що залишаються доступними для гаманців українців. Дані порталу Мінфін показують, що на 1 вересня тепличний огірок в середньому продається по 24,90 гривні за кілограм. Це на 1 гривню дешевше, ніж у серпні.

Водночас огірки гладкі в середньому пропонуються по 29,90 гривні за кіло, колючі - по 18,90 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчає лохина: експерти назвали причину і що відбувається з цінами на малину.

Також наш портал інформував, запасатись чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть газетка зі знижками не допоможе: в Україні різко змінилися ціни на гречку, борошно та олію.