Зовсім недавно в КМДА порушувалося питання про підвищення вартості проїзду в столиці. Причиною цього стало подорожчання палива, зокрема.

У міській адміністрації визнають, що собівартість перевезення відповідає тій, яку сплачують пасажири. Перший заступник голови КМДА Миколи Паворознюк зазначав, що наразі місто не планує піднімати вартість проїзду у громадському транспорті. І це не дивлячись на те, що питання про підвищення вартості проїзду стояло гостро ще в довоєнному 2021 році.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube

"Я нагадаю, собівартість проїзду була у 2021 році в межах 20 гривень – метро та наземний транспорт. Тоді ми говорили про те, що в якійсь частині потрібно збільшити тариф, але він залишився незмінним – одноразова поїздка 8 гривень, а пільгова від 6 гривень 20 копійок, якщо купуєте відразу 50 поїздок.", – зазначив Паворознюк.

Зараз стало відомо, що одна категорія українців отримає і зовсім безкоштовний проїзд. Звичайно ж, це стосується школярів та студентів.

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

З 1 вересня до кінця травня громадський транспорт у Києві для школярів знову безкоштовний. Для цього учням необхідно лише валідувати свій учнівський квиток у транспорті.

Зазначимо, що проїзд для учнів у громадському транспорті був платним з 1 липня до 31 серпня. На період канікул, за проїзними, знижка становила 75%.

Школярі, вчитель, День знань, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що 850 грн, а потім лови вітер обличчям: в Україні копам дозволили виписувати більше штрафів.

Раніше ми повідомляли, що їжа, пігулки, одяг та навіть транспорт: українцям безкоштовно роздають дуже потрібні речі.