За час повномасштабної війни мобільні оператори зіткнулися з рядом проблем.

Серед найголовніших – забезпечення всіх абонентів зв’язком та інтернетом в будь-яких ситуаціях. Це було майже неможливо, адже після відключення світла у багатьох споживачів були значні проблеми з якістю зв’язку, а інтернету, подекуди, не було взагалі.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

В Телеграм-каналі Міністра цифрового розвитку Михайла Федорова з’явилася інформація, що планується змінити якість зв’язку та мобільного інтернету в Україні. Він розповів, що вже готується відповідний законопроєкт. Відмітив він і те, що українці повинні завжди мати можливість бути на зв’язку, а також користуватися якісними інтернет-послугами.

Пост Михайла Федорова. Фото: скріншот

Популярні новини зараз

Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Показати ще

Але без комплексних змін у чинному законодавстві, такі покращення неможливо провести. Тому зараз у Раді на розгляданні закон №9463, який активно створювала команда Міністерства цифрової трансформації.

Згідно з документом, національний роумінг пропонується в селах залишити і після перемоги. А також ввести тести на швидкість інтернету та моніторинг для всіх мобільних операторів України. Ці заходи потрібні для того, щоб значно покращити мобільний інтернет та зв'язок в усіх куточках країни.

Мобільний інтернет. Фото: Youtube

Згідно з останніми даними, під час атак росії, було пошкоджено 4 тисячі базових станцій у мобільних операторів. Національний роумінг був введений через те, що у перші дні повномасштабного вторгнення окупанти не тільки глушили, але і пошкоджували мобільні станції.

Нагадаємо, портал Знай інформував, Київстар, Vodafone та Lifecell перевіряють на готовність до блекаутів: чи буде в українців зв'язок та інтернет взимку

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Куди зникають?": абоненти Lifecell помітили дивацтва з рахунком, після поповнення на 200 грн

Також наш портал інформував, "Vodafone - знахабнів...": фінансово незахищеним українцям виставляють борги у 15 гривень