Цьогоріч українці знову очікують на складну зиму. Усіх хвилює питання, як зігріватися у новому опалювальному сезоні. До того ж синопитики прогнозують, що цієї зими будуть сильні морози.

Компанія Yasno поділилися важливими порадами, які допоможуть українцям під час опалювального сезону.

батарея, скріншот з відео

Перевірте двері та вікна. У випадку, якщо ви побачили щілини в дверях або вікнах, то варто відрегулювати фурнітури або притягувачі. Таким чином тепле повітря не "виходитиме" на вулицю, а холодне не потраплятиме всередину помешкання.

Опалювальний сезон, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Грамотно розташуйте меблі. Дивани, крісла тощо експерти радять розташовувати подалі від стін. Завдяки цьому в зоні відпочинку буде триматися більш комфортна температура, і для цього не потрібно буде використовувати додатковий обігрів. При цьому важливо, щоб батареї також не були закриті меблями. Інакше батареї будуть нагрівати саме меблі, а не повітря в квартирі.

Опалювальний сезон, фото: odessa.online

Підготуйте батареї. Їх варто вимити, щоб не було пилу. Позаду них слід встановити екрани з фольги. Таким чином тепловіддача буде збільшена на 20%. Водночас важливо, щоб штори не закривали батареї, тож експерти радять їх піднімати.

Перевірити проводку. У випадку, коли збільшується навантаження на мережу, проводка може вийти з ладу. Тому перед опалювальним сезоном важливо перевірити її справність, а також всі розетки та електроприлади.

Станція EcoFlow, фото casada

Резервне джерело живлення. Вже мабуть всі розуміють, що іх нашими "сусідами" цієї зими не уникнути блекаутів. Тож слід заздалегідь підготувати зарядні станції. За допомогою цього можна буде користуватися таким приладом, коли вимикають світло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які треба знати.

Також наш портал інформував, чи вистачить Україні газу, щоб забезпечити населення теплом: у "Нафтогазі" розповіли про підготовку до нового сезону.

Крім того, ми писали, "Готуємось": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії.