Пресслужба Національної поліції у Черкаській області, на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook, розповіла про неприємну ситуацію та подібні випадки по всій Україні — обман громадян псевдо-співробітниками банків.

Тож мешканка Звенигородки і втратила свої 15 тисяч гривень, відданих шахраю після повідомлення про те, що нібито її картку було заблоковано.

Банківська карта. Фото кадр "Youtube"

"Він представився працівником служби безпеки банку і сказав, що картку заблоковано. 64-річну черкащанку в поліції розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що банківську картку заблоковано. Для розблокування він просив назвати код, що надійшов жінці в смс, що вона й зробила. В результаті жінку обдурили на 15 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні поліції.

При цьому правоохоронці вкотре вирішили нагадати, що нікому і ніколи не можна повідомляти дані своїх банківських карток, тому що ця інформація може бути використана проти вас і ваших грошей.

Популярні новини зараз

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Залишився тиждень: життя кардинально зміниться

Начальник Одеського ТЦК запевнив, що "бусифікації" поменшало: "Треба викорінювати це слово"

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Показати ще

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

Якщо вам раптом зателефонували шахраї, представившись працівниками банку, потрібно дзвонити на гарячу лінію свого банку для вирішення цієї проблеми.

Нагадаємо, "старі" долари - ще півбіди: українцям підсовують фальшиву валюту, які купюри підробляють частіше

Як повідомляв "Знай.ua", можете залишитися без грошей: "Ощадбанк" терміново попередив клієнтів

Знай.ua писав, "аферисти подбали...": абоненти Lifecell помітили, що з рахунку списують по 25 грн на підозрілу акцію