Українці можуть підрахувати розмір майбутньої пенсії та за необхідності навіть збільшити її. Що для цього потрібно, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Чиновниця нагадала, що в Україні досить розвинені цифрові сервіси та українці, зокрема, можуть дізнатися про розмір пенсії ще задовго до її призначення і навіть вплинути на майбутні виплати.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Так, щоб підрахувати розмір майбутньої пенсії, спочатку потрібно авторизуватися на порталі ПФУ, використовуючи кваліфікаційний електронний підпис (КЕП), Дія. Підпис або BankID.

"Далі відкрийте розділ "Портал персональних послуг" і оберіть "Пенсійний калькулятор". Усі дані, потрібні для розрахунку пенсії, у системі підтягуються автоматично. Не потрібно заповнювати вручну ні трудовий стаж, ні інформацію про місце роботи. Електронні сервіси дозволяють розрахувати все швидко і автоматично", - підказала Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Окрім того, українці можуть вплинути на розмір майбутніх виплат на заслуженому відпочинку. Збільшити пенсію можна, доплачуючи страхові внески через особистий кабінет на порталі ПФУ.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям пояснили, як розраховуватиметься субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати.

Також наш портал інформував, чи терпіти відключення світла, чи змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як не втратити стаж та майбутню пенсію: протягом якого періоду українцям потрібно оцифрувати трудову книжку.