Щоб не втратити частину пенсії, українцям потрібно встигнути вчасно подати заяву до Пенсійного фонду. На це виділено три місяці. Про це повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

Три місяці українці мають, щоб встигнути подати заяву на призначення пенсії. Фахівці ПФУ нагадують, що якщо подати заяву протягом трьох місяців після досягнення пенсійного віку, виплати призначаються з наступного дня після дня народження.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Тобто якщо українець досяг 60-річного віку, наприклад, 12 вересня, то йому потрібно звернутися до ПФУ до 12 грудня, щоб пенсійні виплати було призначено з 13 вересня.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Якщо подати заяву на призначення пенсії у цей відрізок часу не вдалося, то можна звернутися до ПФУ і пізніше. Однак у такому разі пенсію призначать з дати звернення та частину виплат буде втрачено.

У 2023 році для виходу на заслужений відпочинок з 60 років необхідно мати щонайменше 30 років страхового стажу. Якщо менше – доведеться чекати до 63 або навіть 65 років, коли вимоги до стажу пом'якшуються. Також можна сплатити добровільні внески, щоб покрити недостатній стаж.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати різні надбавки до пенсії не лише за віком: що відомо.

Також наш портал інформував, працюючим українцям підказали, як отримати "13-ту" зарплату: бути чиновником не обов'язково.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доступна допомога від ще одного фонду: куди звертатися для отримання одягу та побутових речей.