Eldorado — відома та дуже велика мережа магазинів побутової техніки та електроніки, яка налічувала понад 100 магазинів у 49 містах по всій країні.

А зараз, як виявилося, ТОВ "Дієса" (юридична особа "Ельдорадо") скликає кредиторів 22 вересня, про що повідомляється на сайті Верховного суду, де буде запропоновано розглянути та схвалити план санації (економічного лікування) до порушення провадження у справі про банкрутство.

Магазин Ельдорадо \\ фото Retailers

На сайті Асоціації рітейлерів України повідомляється, що це дозволить компанії розрахуватися із заборгованістю та зберегти бізнес. Це найскладніший і найвідповідальніший шлях для виконання зобов'язань перед партнерами. Якщо чинити інакше, то все зводитиметься виключно до процедури банкрутства.

Варто нагадати, що "Ельдорадо" — мережа магазинів, українська філія однойменної російської мережі, яка лише у 2013 році стала окремою юридичною особою в нашій країні.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Під час війни бізнес Eldorado сильно постраждав, частину запасів на центральному складі було знищено, як і магазини, які досі знаходяться на окупованих територіях. Тому і подається позов до РФ з метою стягнути понад 1 млрд. гривень з метою відшкодування збитків.

І якщо раніше кількість магазинів мережі знаходилася на рівні 129 (до війни), то зараз їх залишилося всього 40, а в 2023 році взагалі закрилися ще 24 магазини в різних регіонах.

Нагадаємо, Коломойський не дає "ПриватБанку" взяти під контроль 245 автозаправок: "Руками суддів..."

Як повідомляв "Знай.uа", раніше хотіли зняти мультик за 5 млн: ДП "Ліси України" витратить майже 19 млн на закупівлю телефонів

Знай.ua писав, столична влада готується до важкої зими: закупили газонокосарок на 1 млн гривень