На українців чекають відключення електроенергії, навіть якщо енергосистема не страждатиме від ракетних ударів росії. Про це заявив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в ефірі "Українського Радіо".

В Україні виробничі потужності перебувають у кращому стані, ніж підстанції, на які припало 90% ракетних ударів. Але підстанції відіграють не менш важливу роль, адже з'єднують виробника та споживача, а також підвищують чи знижують рівень напруги.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Юрій Корольчук наголошує, що підстанції не зможуть дати ті обсяги електроенергії, які будуть потрібні споживачам узимку, коли почнуть активно використовувати обігрівачі. Саме тому уникнути відключень не вдасться.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

"Проблема в тому, що взимку буде більше споживання електроенергії – є опалення, люди включають обігрівачі. Тому найкращим варіантом, як і минулого року, буде відключення електропостачання. У Міненерго заявляють, що зараз не планується відключення електроенергії. Але зараз у цьому й немає потреби. Однак навіть якщо не буде ракетних ударів, обмеження електроенергії будуть у будь-якому випадку", - вважає експерт

За словами Юрія Корольчука, цієї зими українці можуть сидіти без світла по 4-8 годин на добу. При цьому 8 годин - це максимальна тривалість відключень при негативному сценарії.

Раніше портал Знай повідомляв, "Не повинно бути ілюзій": українців попередили про проблеми з теплом та електроенергією взимку.

Також наш портал інформував, з 1 жовтня частина споживачів платитиме за світло за новими цінами: кого торкнуться зміни.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, терпіти відключення світла або змиритися з підвищенням тарифу: українцям доведеться обрати одне з двох.