Однією з засад планування сімейного бюджету є економія. Фахівці назвали основні правила економії грошей.

Найпростіші способи економії представив телеграм-портал Новини.live. Ці вміння дозволять вам не витрачати зайві гроші даремно.

Економія. Фото: Новини Харкова
Економія. Фото: Новини Харкова

  • Контролюйте доходи та витрати. Для контролю потрібно небагато – скласти план видатків на місяць з урахуванням усіх дрібниць.
  • Скорочуйте витрати. Після того як ви зможете розписати свій бюджет, ви побачите, скільки зайвого ви купуєте щомісяця! Як тільки ви це усвідомите та скоротите необов'язкові витрати, побачите, скільки грошей у вас насправді!
  • Майте подушку безпеки. Якщо у вас є мінімальна можливість відкладати гроші, радимо робити це. Така фінансова допомога має допомогти за серйозних форс-мажорів.

Як відомо, за останній рік серйозно піднялася вартість продуктів, а також вартість комуналки вже піднялася, але українців готують і до нових зростання тарифів. З цієї причини навички економії допоможуть утриматися на плаву.

Гроші / фото: Unsplash

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Нагадаємо, які предмети здатні залучити до будинку гроші. Звичайні речі, на перший погляд, навіть допоможуть просунутися кар'єрними сходами і досягти успіху в бізнесі.

Раніше ми повідомляли, що жодної їжі до Нового року: скільки доведеться віддати українцям зарплати за iPhone 15. Україна в рейтингу опинилася між Індонезією та Туреччиною.

Також стало відомо, що батареї даватимуть відчутно більше тепла: три лайфгаки, які не дадуть замерзнути взимку.