В Україні прогнозують, що взимку відключення електроенергії можуть повторитися, тому громадяни активно готуються вже з літа. Зокрема, вони закуповують генератори, зарядні станції та інші прилади, які знадобляться під час перебоїв з енергопостачанням.

У мережі торгових центрів "Епіцентр" розповіли, що минулого року попит на покупку подібних товарів активізувався у другій половині осені, коли окупанти завдавали масованих ракетних ударів. А цього року українці почали закуповуватись всім необхідним вже у серпні.

Магазин без світла, скріншот: YouTube

Порівняно із серпнем 2022 та 2023 року, продажі генераторів злетіли майже на 80%. Серед них найбільше популярні побутові бензинові, за потужністю на 2,5-3 кВт. Вони можуть освітлювати вдома та заряджати деякі прилади. Однак потужніші генератори теж купують, продаж за рік зріс у 7 разів.

Зарядними станціями теж цікавляться, особливо мешканці багатоквартирних будинків. Наразі продажі злетіли більш ніж у 25 разів, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

При цьому ціни набагато доступніші, ніж восени-взимку 2022 року. Тоді товари були дорогими через дефіцит та складнощі з логістикою, викликані блокуванням морського та авіасполучення. Сьогодні генератори та інші прилади поставляють просто з Китаю. Більш того, на ринку досить пропозиції і вартість залишається стабільною, незважаючи на підвищений попит.

Генератор, скріншот: Youtube

Нагадаємо, по 8 годин без світла: експерт розповів, чому відключення будуть навіть без ракетних ударів

Раніше ми писали про те, що "втричі більше": клієнти Yasno скаржаться на дивні суми в рахунках

Як повідомляв Знай.ua, стосується всіх споживачів: "Нафтогаз" звернувся до українців з приводу оплати рахунків