Управління освіти Дарницького району Києва замовило 6200 стільців для укриття за завищеною ціною. "Заробити" на цьому можуть щонайменше 1,5 мільйона гривень. Про це свідчать дані тендеру на платформі prozorro.

Управління освіти Дарницького району Києва робить вже другу спробу закупити стільці від ТОВ "МЕБЛІ-УКРСПЕЦТОРГ" та ТОВ "АДМ ЕНЕРДЖІ" за ціною, що перевищує ринкову.

Стільці в укриття. Дані з prozorro, сайту виробника меблів

Єдиний учасник торгів ТОВ "АДМ ЕНЕРДЖІ" планує продати управлінню освіти 6200 стільців виробництва заводу AMF модель "Джокер". Ціна – 693,91 гривні за штуку. Цікаво, що на сайті виробника такі ж стільці продаються набагато дешевше - 447 гривень за штуку.

Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Шляхом нескладних математичних обчислень можна зробити висновок, що щонайменше 1,5 мільйона гривень можна було б заощадити, проте управління освіти вперто бажає закупити стільці в укриття за завищеною ціною.

Варто зазначити, що в Україні вже неодноразово спалахували скандали через сумнівні закупівлі притулку - були і овочерізки, і барабани. Втім, деякі посадовці не припиняють спроб розпиляти бюджетні гроші.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Королеву золотих овочерізок" усунули з посади: суд обрав запобіжний захід скандальній чиновниці.

Також наш портал інформував, у Києві за більш ніж 57 млн ​​грн планують відремонтувати шкільний басейн: дуже потрібно у розпал війни.

Крім того, ми писали, тролейбусники окупованого Сєвєродонецька закупили комунальну техніку майже на 40 млн: "Готуються до деокупації".