Українців закликають економити енергоресурси через наслідки ворожих обстрілів, особливо перед новим опалювальним сезоном, коли є ризик дефіциту електроенергії. Також їм регулярно роздають поради, як і на чому можна заощадити.

Проте деякі впевнені, що за такої економії в плюсі ​​лише виробник, а споживачі платять такі самі суми, але при цьому обмежують себе. Про це написав українець під постом компанії YASNO у Facebook.

YASNO. Фото: скрін youtube

"Що дає економія споживачеві - не зрозуміло. Але добре зрозуміло, що вона дає виробнику. Виробник піднімає вартість (тариф). І, обана, менше виробляєш, а гроші ті самі отримуєш. Споживач - менше споживає, а сплачує те саме. Хто в нас вигодонабувач?" - висловив думку чоловік.

У компанії поспішили нагадати, що тарифи для населення в Україні встановлює лише держава, а постачальники не впливають на вартість електроенергії для простих споживачів.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Крім того, за словами представника YASNO, постачальники не одержують прибуток із коштів, які виплачують українці. Їх направляють виробникам електроенергії, а також на утримання та ремонт електромереж.

"Постачальники не впливають на розмір тарифів для населення та зобов’язані застосовувати їх при виставленні рахунків побутовим клієнтам. Кошти, які сплачуються споживачами, не є прибутком постачальників", - розповіли в компанії.

Відгук клієнта та відповідь Yasno, скріншот

Нагадаємо, якщо вчасно не передати свідчення лічильника, нарахують зайві цифри у платіжці: українці скаржаться на терор від YASNO

Раніше ми писали про те, що заощаджуйте купу грошей на воді: як правильно встановлювати лічильник

Як повідомляв Знай.ua, "Треба бути готовим до гіршого": в "Укренерго" розповіли чи знадобляться генератори та павербанки цієї осені