Українці можуть отримати від держави грошову компенсацію за послугу догляду за потерпілими на виробництві. Виплати надаватимуть щомісяця, а ось оформити їх можна онлайн.

У ПФУ надали інструкцію, як подати заяву на отримання зазначеної компенсації. Вся процедура відбувається на веб-порталі електронних послуг відомства.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Для початку потрібно авторизуватися в особистому кабінеті за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Далі українцям на панелі зліва у розділі "Комунікації з ПФУ" необхідно обрати опцію "Заява про надання соціальної послуги", прочитати всю інформацію та натиснути "Продовжити".

Далі з'явиться вікно "Заява про надання соціальної послуги з догляду будинку членом сім'ї або іншою особою", де потрібно заповнити всі поля із зірочкою. Натиснути "Додати" та заповнити відомості про члена сім'ї або іншу особу, яка доглядатиме за потерпілим та обрати "Зберегти".

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Від українці вимагатимуть прикріпити скановані копії документів, що підтверджують право на отримання догляду. Також не варто забувати про позначку, яка означає, що ви ознайомилися з умовами надання послуги та дати згоду на обробку даних.

І фінальний крок - "Сформувати заяву", перевірити дані та надіслати її до ПФУ. Коли заяву схвалять, в особистому кабінеті з'явиться відповідне повідомлення у розділі "Мої звернення".

Нагадаємо, українцям пропонують нову допомогу: хто зможе отримувати

Раніше ми писали про те, що пенсіонерам дозволили на 20% збільшити виплати

Як повідомляв Знай.ua, заощаджуйте купу грошей на воді: як правильно встановлювати лічильник