Законодавцями було прийнято рішення врегулювання права на відпочинок для працівників науки та освіти.

Про зміни щодо надання творчих відпусток повідомили у пресслужбі апарату Верховної Ради України.

Комітетом ВР з питань соцполітики та захисту ветеранів були внесені зміни в попередній висновок в законі про відпустки. Відпрацьовані варіанти законопроекту стосуються творчих відпусток для працівників науки, освіти та культури. Закон передбачає, що таку відпустку можуть отримати працівники для того, щоб завершити дисертацію, монографію та інші завдання. Творчі працівники культурних закладів також можуть отримати відпустки такого роду для підготовки до мистецьких конкурсів та інших мистецьких проектів.

відпустка

Тривалість та порядок надання відпустки визначається конкретно у трудовому договорі між працівником та роботодавцем. Згідно зі змінами творча відпустка буде надаватися без збереження зарплати, а тривалість буде регулюватися роботодавцем. Раніше тривалість такої відпустки регулював Кабінет Міністрів.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Та наразі зміни до закону ще не утверджені, тож умови відпустки залишаються минулими. Тобто, працівник який іде у творчу відпустку може розраховувати на збереження заробітної плати та робочого місця. Виплати відпускних розраховуються дивлячись на заробітну плату останніх 12 календарних місяців.

Комітетом ВР було прийнято рішення вже найближчим часом прийняти цей законопроект.

Нагадаємо, портал Знай інформував, працівники мають шанс отримати грошову допомогу від роботодавця: у якому випадку виплатять

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як українцям розрахувати компенсацію за невикористану відпустку - зміни 2023

Також, наш портал інформував, працюючим українцям підказали, як отримати "13-ту" зарплату: бути чиновником не обов'язково