Українці активно готуються до початку опалювального сезону, зокрема, оформлюють субсидії для оплати комунальних послуг, адже з настанням зими суми у платіжках традиційно зростають. У зв'язку з цим у ПФУ дали рекомендації щодо отримання допомоги від держави.

Так, якщо непрацюючий пенсіонер претендує на субсидію, йому необхідно подати деякі документи до ПФУ, повідомили у пресслужбі відомства. При призначенні допомоги у нього попросять подати відповідну заяву та декларацію щодо встановлених форм. Однак це ще не все.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"За наявності заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги подається документ про сплату заборгованості або укладений договір про її реструктуризацію, або ухвалу про відкриття провадження у справі у разі оскарження заборгованості в судовому порядку", - додали до ПФУ.

Якщо разом із непрацюючим пенсіонером у житловому приміщенні зареєстровані інші особи, які фактично не проживають за місцем реєстрації, до заяви та декларації додатково подаються документи, що підтверджують непроживання у житловому приміщенні таких осіб.

Популярні новини зараз

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

Йдеться про довідку про навчання чи роботу, довідку про оплату комуналки в іншому місці, акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства чи фактичного місця проживання. Також можна надати довідки від ЖЕКу, ОСББ або ЖБК про непроживання інших осіб.

ПФУ про субсидії для пенсіонерів, скріншот

Нагадаємо, надбавка в 25% до пенсії: хто з українців може розраховувати на приємний бонус

Раніше ми писали про те, що головне – не втратити навіть копійки: кому з українців краще не поспішати з оформленням пенсії.

Як повідомляв Знай.ua, в "Укренерго" розповіли про те, чи готова наша енергосистема до обстрілу