Сергій Крушановський - колишній очільник Київводоканалу. Зараз його звинувачують у привласненні 65 мільйонів гривень.

В березні 2022 року, коли тривали бої за столицю, Сергій Крушановський взяв кошти, щоб буцімто витратити на передислокацію плавучої помпової станції в акваторії Десни. Про це повідомили в СБУ.

СБУ, фото: Facebook

У період квітня 2021 року по липень 2023 року, керівником організації був саме Сергій Крушановський. Влітку цього року ексочільник Київводоканалу написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Для викрадення держкоштів, фігуранти справи уклали договір з компанією, який передбачав фіктивне переміщення станції.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

В результаті кошти були отримані, а насосна станція на річці Десна, так і залишилася на попередньому місці. Кошти за "переміщення" були виплачені в повному обсязі на підрядників, після чого державні кошти просто вивели в тінь. Ці факти підтверджує документація, знайдена під час обшуків в учасників справи.

Сергій Крушановський. Фото: скрін відео

Як з'ясувало слідство, плавуча станція мала технічні несправності та не могла транспортуватися. В період активних бойових дій біля Києва, споруда мала б забезпечити киян резервами води у випадку непередбачуваних обставин.

На цей час йому повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 ККУ. За нею, чоловікові загрожує ув'язнення строком до 12 років та конфіскація майна.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Армія, мова, швидкогроші": депутати Порошенка стали на захист драконівських мікрокредитів

Раніше портал Знай інформував, Микола Томенко назвав справжню задачу Міндовкілля: "Міністерство безглуздих і непотрібних справ та корупції"

Також наш портал повідомляв, вже два роки як відремонтована: у Львові затіяли провести реконструкцію вулиці Бандери за майже 100 млн