Втрата документів достатньо частий випадок, який може статися з кожним.

Неважливо, що сталося з документами, їх потрібно відновлювати, а при необхідності замовляти дублікати. Про те, як отримати дублікати документів розповіли в телеграм каналі "Адвокат Права".

Допис каналу. Фото: скрін Телеграм

Повторну видачу дублікатів можна замовити через портал "Дія". Зараз там доступне замовлення таких документів:

Для замовлення документа потрібно авторизуватися на порталі. Далі перейти за посиланням "Послуги" та вибрати там опцію "Витяги та довідки". Натисніть на потрібний документ та укажіть причину видачі дубліката. Потім просто виберіть де буде зручно забрати копію та оплатіть послуги.

Портал "Дія", скріншот: YouTube

Окрім свідоцтва можна замовити й нотаріальні документи. Ці документи можна відновити, звернувшись у письмовому вигляді до нотаріальної контори. У листі варто вказати й причину, за якої потрібне відновлення. Вся подібна документація зберігається у нотаріальному архіві, тож за необхідності відновлюється у досить короткі строки.

Документи. Фото Freepik

Фізична особа для відновлення документа повинна надати нотаріусу паспорт, або інше посвідчення особи та ідентифікаційний код. Якщо заявники – спадкоємці, або виконавці заповіту, додатковим документом буде свідоцтво про смерть. Також у такому випадку повинно бути документальне підтвердження родинних стосунків.

Нагадаємо, портал Знай інформував, головне – не втратити навіть копійки: кому з українців краще не поспішати з оформленням пенсії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українцям розповіли, що робити, якщо отримувач субсидії помер: є шанс отримати допомогу

Також, наш портал інформував, українцям спростили оформлення пенсії онлайн: інструкція від ПФУ