Українці у підвішеному стані через можливі обстріли в зимовий період, а вороги цим активно користуються. Щоб ще більше розхитати суспільство зсередини, у соцмережах запустили фейк про запровадження графіків відключення світла.

Графік нібито запроваджують через загрозу російських атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Крім того, у документі зазначено, що українці сидітимуть без світла максимум по 12 годин. На фейк, який "гуляє" по Facebook, звернув увагу користувач Антон Комаров.

За його словами, фейк створили з конкретною метою, тому закликав українців не реагувати та попередити рідних.

"Ух ти! Дивіться, яка реклама пішла по ФБ! Звісно, сторінка нібито ДТЕК фейкова! Будьте уважні, попередьте близьких і батьків, щоб не велися. Починають сволоти качати ситуацію", - написав він.

Фейк про графіки, скріншот

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Фейк викрити досить легко. Графік нібито склали для кожної області, а світла може бути не від 6 до 12 годин. А ось посилання в пості веде не на офіційний сайт ДТЕК, а на якийсь "лівий" портал новин.

Варто зазначити, що українців дійсно активно готують до складної зими в умовах ракетного обстрілу росіян, проте глава "Укренерго" Володимир Кудрицький говорив, що поки що жодних графіків запроваджувати не збираються.

Нагадаємо, меми, провокаційні та брехливі фейки: як росіяни намагаються зірвати мобілізацію в Україні

Раніше ми писали про те, що росіяни вкрали серіал "Впіймати Кайдаша" і не придумали нічого кращого, ніж скористатися невмілим фотошопом.

Як повідомляв Знай.ua, Машу Єфросінину засудили до семи років колонії: Бідняков допоможе поголити голову