В Україні готові до лібералізації цін на комунальні послуги відповідно до рекомендацій, отриманих від США. Про це в ефірі телемарафону заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Чиновниця заявила, що суть реформи, яку пропонують США, полягає у можливості підвищення тарифів на комунальні послуги та балансуванні зростання цін субсидіями для малозабезпечених громадян. Зазначається, що допомогу надаватимуть тим, у кого платіжки забиратимуть понад 15% від заробітку.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Внаслідок лібералізації цін на комуналку можуть підняти тарифи на блакитне паливо та електроенергію.

"Так, ми вже до цього готові. Ми вже розробили цифровий інструмент, який з листопада повноцінно запрацює", - наголосила Оксана Жолнович.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Чиновниця зазначила, що на 2024 рік із бюджету виділяється 50 мільярдів гривень на виплати субсидій. За її словами, цих коштів має вистачити на допомогу малозабезпеченим українцям та покриття можливих підвищень тарифів.

Варто зазначити, що раніше в уряді запевняли українців, що тарифи на комунальні послуги не зростатимуть принаймні до кінця опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям дарують 50% знижку на оплату комуналки – деякі сім'ї вже можуть скористатися.

Також наш портал інформував, кожен українець зможе заощадити на комуналці цієї осені: як зробити суму за опалення у квитанції менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не всім українцям продовжать субсидії на 2024 рік: хто може втратити допомогу.