Постачальники блакитного палива оприлюднили річні пропозиції на жовтень 2023 року. Скільки українцям доведеться платити у другий місяць осені, повідомляє "ГазПравда".

Тарифи на жовтень показали 12 постачальників газу. Вартість кубометра буде коливатися від 7,70 до 9,99 гривні, залежно від компанії. Зазначається, що 7 постачальників виставили ціну нижчу за 8 гривень за кубометр, а решта 5 - вища. Загалом розцінки на блакитне паливо залишилися незмінними.

Газова плита. Фото: скрін youtube

При цьому варто наголосити, що близько 98% українців - клієнти компанії "Нафтогаз", яка є постачальником останньої надії. Тобто 12,4 мільйона домогосподарств купують паливо за гарантованою ціною 7,96 гривні за кубометр.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Показати ще

Цей тариф встановлений для побутових споживачів на весь опалювальний сезон, до 1 травня 2024 року. Отже, до весни жодних тарифних "сюрпризів" не повинно бути.

Крім того, у Кабінеті Міністрів ухвалили рішення продовжити дію ПСО на ринку природного газу. Це означає, що тарифи на централізоване опалення будуть такими, як і минулого опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суми у платіжках злетять до небес: в уряді заявили про готовність підвищувати комунальні тарифи.

Також наш портал інформував, що кожен українець зможе заощадити на комуналці цієї осені: як зробити суму за опалення в квитанції менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, міністерка соцполітики хоче, щоб українці вийшли із зони комфорту: "Виплати формують залежність".