На Тернопільщині виявили патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у соусах з Нідерландів. Він може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області у мережі Facebook.

соуси, фото: pixabay

Виробником небезпечних соусів є компанія Lekkerkerker Food. Представники відомства не назвали конкретного виду соусу, але відомо, що під брендом випускають сирний соус Lebo Cheezer.

Продукти, що містять Bacillus cereus, становлять потенційну небезпеку, оскільки цей мікроорганізм є умовно патогенним і здатний виробляти токсини.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Біль у животі, фото gdp3podolsk

Вживання таких продуктів може призвести до харчових отруєнь та захворювань шлунково-кишкового тракту, а також пошкодити центральну нервову систему, спричинити ендокардит та септицемію.

Bacillus cereus, як правило, пов'язують із вживанням гамбургерів та рису. Ентеротоксини, які виробляє цей мікроорганізм, викликають симптоми блювання та діареї.

Дискомфорт в животі. Фото: YouTube
.

Тож, шановні читачі, будьте будь ласка обережними у супермаркетах, завжди перевіряйте інформацію на етикетка та бережіть своє здоров'я.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватися.

Також наш портал інформував, українців обманювали в супермаркетах роками: у Держспоживслужбі пояснили, як відстояти свої права.

Крім того, ми писали, як уберегтися від надмірної кількості нітратів у ранніх овочах та фруктах: що потрібно зробити після покупки.