На Тернопільщині виявили патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у соусах з Нідерландів. Він може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області у мережі Facebook.

соуси, фото: pixabay

Виробником небезпечних соусів є компанія Lekkerkerker Food. Представники відомства не назвали конкретного виду соусу, але відомо, що під брендом випускають сирний соус Lebo Cheezer.

Продукти, що містять Bacillus cereus, становлять потенційну небезпеку, оскільки цей мікроорганізм є умовно патогенним і здатний виробляти токсини.

Популярні новини зараз

Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті

Мобілізація обійде стороною: ще одна категорія чоловіків стане недоторканною для ТЦК - які критерії

Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня

За мобілізацію можна не перейматися: кого не чіпатиме ТЦК цього літа

Показати ще

Біль у животі, фото gdp3podolsk

Вживання таких продуктів може призвести до харчових отруєнь та захворювань шлунково-кишкового тракту, а також пошкодити центральну нервову систему, спричинити ендокардит та септицемію.

Bacillus cereus, як правило, пов'язують із вживанням гамбургерів та рису. Ентеротоксини, які виробляє цей мікроорганізм, викликають симптоми блювання та діареї.

Дискомфорт в животі. Фото: YouTube
.

Тож, шановні читачі, будьте будь ласка обережними у супермаркетах, завжди перевіряйте інформацію на етикетка та бережіть своє здоров'я.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватися.

Також наш портал інформував, українців обманювали в супермаркетах роками: у Держспоживслужбі пояснили, як відстояти свої права.

Крім того, ми писали, як уберегтися від надмірної кількості нітратів у ранніх овочах та фруктах: що потрібно зробити після покупки.