На Тернопільщині виявили патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у соусах з Нідерландів. Він може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання.
Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області у мережі Facebook.
Виробником небезпечних соусів є компанія Lekkerkerker Food. Представники відомства не назвали конкретного виду соусу, але відомо, що під брендом випускають сирний соус Lebo Cheezer.
Продукти, що містять Bacillus cereus, становлять потенційну небезпеку, оскільки цей мікроорганізм є умовно патогенним і здатний виробляти токсини.
Українцям готують нові правила: як зміняться умови виходу на пенсію
"Светр не врятує": українцям радять готуватися до зими без опалення, що робити, якщо ТЕЦ зупиняться
В українських містах можуть оголосити евакуацію людей: до чого готуватися
Такі перекази банк не помічає: експерт порадив, як обійти блокування карток
Вживання таких продуктів може призвести до харчових отруєнь та захворювань шлунково-кишкового тракту, а також пошкодити центральну нервову систему, спричинити ендокардит та септицемію.
Bacillus cereus, як правило, пов'язують із вживанням гамбургерів та рису. Ентеротоксини, які виробляє цей мікроорганізм, викликають симптоми блювання та діареї.
Тож, шановні читачі, будьте будь ласка обережними у супермаркетах, завжди перевіряйте інформацію на етикетка та бережіть своє здоров'я.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватися.
Також наш портал інформував, українців обманювали в супермаркетах роками: у Держспоживслужбі пояснили, як відстояти свої права.
Крім того, ми писали, як уберегтися від надмірної кількості нітратів у ранніх овочах та фруктах: що потрібно зробити після покупки.