Виплати від держави у розмірі 6 500 тис. грн за програмою єПідтримка безпідставно отримали 60 тис. українців. На їх фінансування дежава витратила понад 390 млн грн.

Про це інформує аналітичний портал Opendatabot.

Виплати. Фото: скрін youtube

На початку повномасштабного вторгнення для українців, які втратили частину заробітної плати (доходу) або робота (економічна діяльність) яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій, була спрямована державна програма єПідтримка.

Розмір державної виплати становив 6 500 грн.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

Як з'ясувалось, частина українців подали заявки та отримали грошову допомогу не маючи на те право.

У Міністерстві економіки України зазначили, усі ці громадяни є працівниками бюджетних установ – тобто, їм не повинна була виплачуватися така допомога, адже вони отримували зарплату з держбюджету в повному обсязі.

Виплати. Фото: скрін youtube

"Загалом 60 тис. українців отримали по 6,5 тис. грн, не маючи на це підстав. При цьому, майже чверть таких отримувачів — 14,5 тис. «бюджетників» — вже повернули кошти до державного бюджету", – ідеться в повідомленні.

Усі повернені кошти планують спрямувати на зміцнення обороноздатності країни.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, українським сім'ям виплатять по 1000 доларів: хто і як може подати заявку на допомогу.

Також наш портал інформував, міністр соцполітики хоче, щоб українці вийшли із зони комфорту: "Виплати формують залежність".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, гуманітарка, виплати та кошти на ремонт: список фондів та організацій, які зараз готові допомогти українцям.