Цього року прогнозують не менш складний опалювальний сезон ніж в минулому році. Тоді, через обстріли система значно постраждала, і у літній період проводився активний ремонт.

Експерт Олег Попенко в інтерв'ю для "Фокус" назвав три області, які найгірше з усіх готові до нового опалювального сезону.

За його словами, це Одеська, Київська та Львівська області. В першу чергу це пов’язано з генеруванням електроенергії. На думку Попенка, інфраструктура цих областей не витримує навіть навантаження, яке подається зараз. У статистиці експерта не враховувалися прифронтові регіони, у яких більше проблем з цим.

Опалення, скріншот: Youtube

Ці три області заміщають недостатню потужність електроенергією з інших областей, або ж країн. Наприклад, Одеська область взагалі не генерує електроенергію, тому вимушена йти на такі кроки, щоб забезпечити потреби населення. Споживання електроенергії збільшується за рахунок будівництва, які спостерігаються у цих областях. А розширювати мережі "Обленерго" не хоче, адже туди потрібно вкладати гроші. Тому і користуються тими мережами, які були побудовані багато років тому.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube

Через це напругу не витримують навіть трансформатори, які згорають, або ламаються. Такі проблеми, безперечно пов’язані з минулорічними обстрілами та нищенням енергосистеми. Просто ремонту недостатньо у цьому випадку, адже такі проблеми будуть виникати знову і знову, а обстріли можуть тільки загострити ситуацію.

Нагадаємо, портал Знай інформував, від 7,70 гривні за куб: українцям показали тарифи на газ у жовтні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, до 50 гривень за куб газу: експерт розповів, якими можуть бути нові тарифи на комунальні послуги

Також, наш портал інформував, готуємося до зими: як виявити та позбутися протягів, особливо напружуватися не доведеться