Цінники на картоплю, цибулю та тепличні овочі не стоятимуть на місці. На скільки може подорожчати овочева продукція, спрогнозував виконувач обов'язків гендиректора НДІ "Украгропромпродуктивність" Володимир Івченко в ефірі "Суспільне".

На українському ринку достатньо картоплі та середня вартість продукту коливатиметься в межах 10-15 гривень за кілограм. За прогнозами Володимира Івченка, за жовтень та листопад вартість картоплі незначно підвищиться через зростання цін на паливо та підготовку сховищ.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

"На ринку сьогодні достатньо картоплі. 2022 року середня ціна становила 10-15 грн за кг, у цьому – залишається на тому ж рівні. Зниження цін теж не планується", - зазначив фахівець.

Ситуація з цибулею також дедалі менш стабільно. Продукції побільшало, оскільки збільшилася кількість областей, які вирощують овоч. Експерт не виключає зростання цін на цибулю, проте вона буде незначною і буде спричинена витратами на зберігання продукції.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Овочі, скріншот: YouTube

Водночас тепличні огірки та томати до кінця 2023 року подорожчають приблизно на 30-40%, як це було торік. Втім, робити точні прогнози щодо цих культур досить складно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців приголомшили новими цінами на рибу: залишається дивитися на вітрину і облизуватися.

Також наш портал інформував, супермаркети змінили ціни на "борщовий набір": скільки коштує томатна паста, сметана та капуста.

Крім того, ми писали, шмат у горло не полізе: українцям показали нові цінники на ковбасу, сир та оливки.