Українцям планують підвищити тарифи на водопостачання та каналізацію – на 80% та 44% відповідно. Проте торкнеться можливе тарифне нововведення мешканців лише одного українського міста. Про це йдеться на офіційному сайті Первомайської міської ради.

Так підвищити тарифи на воду планують мешканцям Первомайська Харківської області. Місцева адміністрація пояснила, що причиною подорожчання стало підвищення цін на електроенергію.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Послуги водопостачання хочуть підвищити майже на 80% – з 22,49 гривні за куб до 40,16 гривні за куб. За водовідведення мешканцям міста, можливо, доведеться платити по 58,54 гривні за куб. При цьому ціна відчутно нижча - 40,56 гривні за куб.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Остаточне рішення про підвищення тарифу на воду поки що не прийняли і місцеві жителі до 10 жовтня можуть подати зауваження та пропозиції щодо цього питання.

Варто зазначити, що під час військового стану в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на комуналку. Однак він поширюється не на всі послуги. Так, тарифи на водопостачання та електроенергію можуть змінюватися, якщо влада ухвалить таке рішення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у "Київводоканалі" розповіли, як залишитися з правильними нарахуваннями та не втратити гроші.

Також наш портал інформував, готуйте гаманці: в обленерго назвали категорію українців, яких дуже засмутять рахунки за світло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, YASNO нараховує борги власникам порожнього житла: споживання нульове, а платіжка "космічна".