Готовність України до настання холодів зараз є актуальним питанням. Адже в засобах масової інформації шириться чимало інформації, яка може суперечити одна одній.

"Yasno" - компанія, яка обслуговує мільйони українців по всій країні. Представник компанії, Сергій Коваленко в інтерв'ю dev.ua, розповів, що буде з електрикою взимку.

Сергій Коваленко. Фото: скрін відео

За словами чоловіка, минула зима була теплою, адже дуже рідко температура опускалася нижче 10 градусів декілька днів підряд.

Цієї ж зими українцям потрібно сподіватися, щоб цього опалювального сезону морозів не було. Найбільшою мірою на наявність світла в будинках українців впливатиме погода. За словами Сергія Коваленка, на кожні 5 градусів морозу, споживання електроенергії збільшується на 200 МВт. Відповідно навантаження на енергосистему зростає, а в місті витрачається набагато більше електроенергії.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Якщо раніше Україна була профіцитною державою (виробляла електроенергії більше ніж споживала), то через обстріли вона стала дефіцитною. Дефіцит потужностей особливо гостро відчувається в дуже спекотні або прохолодні дні. Тоді люди вмикають велику кількість приладів, що призводить до збільшення спожитих обсягів.

Сергій коваленко зазначив, що минулого опалювального сезону ми втратили багато генераційних об'єктів. А таку кількість досить складно повністю відновити за рік.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, діставайте свічки, заряджайте повербанки: експерт попередив, що сидіти без світла доведеться по 12 годин

Раніше портал Знай інформував, перевірте всі розетки: саме це робить ваші платіжки за електрику ще більшими

Також наш портал повідомляв, куди звертатися, якщо зникло світло: у ДТЕК підказали українцям