Українці мають можливість перейти на інший вид тарифу за електроенергію та почати економити. Втім, попередньо доведеться заплатити зі своєї кишені. Про це повідомляють у пресслужбі "Закарпаттяобленерго".

Споживачі можуть самостійно вибрати прилади обліку спожитої електроенергії – багатозонові чи погодинні лічильники. Деякі прилади можуть дозволити непогано заощадити.

Установка електролічильника. Фото: скрін youtube

Наприклад, двозонний лічильник дає можливість платити лише 1,32 гривні за кВт/год у нічний час - з 23:00 до 7:00. Втім, купувати такий пристрій доведеться споживачеві із власної кишені.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі

Школи переходять на новий формат навчання: звикати до змін доведеться усім

Показати ще

"Замовник може придбати засоби комерційного обліку (ЗКО), які відповідають вимогам нормативно-правових актів та надати їх Товариству із копіями розрахункових документів (квитанції, товарного чи касового чека тощо), а також технічних паспортів чи інших документів, що їх замінюють", – пояснюють в обленерго.

Також споживачеві доведеться витратитися на послуги із встановлення, заміни, технічного обслуговування тощо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Треба готуватися до найгіршого": в "Укренерго" дали поради українцям, як пережити зиму.

Також наш портал інформував, двозонний чи тризонний: енергетики пояснили, який електролічильник допоможе заощадити більше.

Крім того, ми писали, у YASNO зробили термінову заяву щодо лічильників: що потрібно зробити споживачам.