Опалювальний сезон в Україні офіційно стартував, але деякі громадяни мерзнуть і тому включають газову плиту або духовку. Такий спосіб використовують багато років, але газовики застерігають, що це дуже небезпечно.

Про це попередили в компанії "Газмережі" у соцмережі Facebook. Справа в тому, що людина може отруїтися чадним газом, вмикаючи плиту або духовку, щоб зігрітися. Газовики також наголосили, що використовувати цей метод категорично заборонено.

Газова плита. Фото: скрін youtube

"Уявімо ситуацію. Щоб обігріти приміщення, Ви щільно зачиняєте вікна та двері й вмикаєте газові конфорки. Свіже повітря не надходить. Не вистачає кисню, який необхідний для повноцінного горіння "блакитного палива". У результаті утворюється небезпечний окис вуглецю – чадний газ", - написали в компанії.

Чадний газ не має ні кольору, ні запаху, що робить його підступним. Він швидко надходить у кров, а також викликає головний біль, нудоту, запаморочення та втрату свідомості. Людину може "розморити" через тепло, але є ризик, що вона вже не прокинеться.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

"Використовуйте газові прилади тільки за призначенням. Під час їх роботи завжди відчиняйте вікно та кватирку. Прості правила рятують життя. Бережіть себе та рідних", - додали в "Газмережі".

Пост "Газмережі", скріншот

Нагадаємо, "Правда чи брехня?": у "Нафтогазі" українцям відповіли з приводу повернення переплати

Раніше ми писали про те, що процес передачі показників електролічильників змінили: що потрібно знати

Як повідомляв Знай.ua, "Ніфіга не передає": у "Yasno" примусово встановили "розумні" лічильники, але користі від них немає