Для багатьох українців, особливо похилого віку чи з багатодітних сімей, субсидія є справжнім порятунком. Проте деякі громадяни ризикують втратити допомогу від держави, розповіла директор департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко в ефірі "Суспільного".

Є декілька причин, чому українців можуть позбавити субсидії, одна з них – заборгованість за житло. Охріменко наголосила, що допомогу анулюють тим, хто протягом трьох місяців не сплачував житло, а сума боргу перевищила 680 грн.

"У такому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію, доки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість. У нас велика кількість людей, які позбавлені можливості призначення саме через заборгованість", - розповіла вона.

Як зігрітися без опалення у будинку. Фото: скрін youtube

Саме постачальники теплової енергії повідомили ПФУ, що українці мають заборгованості, тому їх слід якнайшвидше погасити, щоб повернути право на субсидію.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Минулого року субсидії отримували 2,3 млн українських сімей, а середній розмір допомоги становив 1600 грн на місяць. У цей опалювальний сезон виплати мають бути вищими, як і кількість одержувачів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При цьому отримати субсидію можуть не лише зареєстровані особи, а й ті, що фактично проживають, тобто переселенці та орендарі.

Нагадаємо, до 5,5 грн за кВт: у YASNO заявили про необхідність підвищення тарифів на світ

Раніше ми писали про те, що понад 35 тисяч гривень на сім'ю: українці можуть отримати щедру допомогу

Як повідомляв Знай.ua, "Правда чи брехня?": у "Нафтогазі" українцям відповіли з приводу повернення переплати