У Пенсійному фонді назвали за якої умови людині можуть не призначити пенсію. Відповідна інформація з'явилася на офіційній сторінці відомства у соцмережі Facebook.

До ПФУ звернувся українець, який втратив трудову книжку та поцікавився, чи зможуть йому призначити пенсію за копією.

ПФУ. Фото: скрін youtube

"Я втратив трудову книжку, але маю нотаріально завірену копію всіх сторінок документа. Чи буде здійснено призначення пенсії за копією?", - запитав чоловік.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що для призначення пенсії подаються виключно оригінали документів. У разі втрати трудової книжки людина може отримати право на пенсію лише через суд.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Трудова книжка, кадр з відео

"У випадку відсутності оригіналів документів варто звернутися до суду для підтвердження періодів стажу трудової діяльності", - йдеться у відповіді ПФУ.

Також українцям порекомендували завантажити скан-копії трудової книжки та інших документів на вебпортал Пенсійного фонду, щоб у разі їх втрати уникнути проблем із призначенням пенсії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, додаткова допомога на комуналку: хто зможе не переживати за платіжки цієї зими.

Також наш портал інформував, ПФУ порадує найбідніших пенсіонерів: коли буде довгоочікуване підвищення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, майже 900 гривень надбавки можуть оформити пенсіонери вже в листопаді: список важливих документів.