Планові відключення електроенергії досі продовжуються, змушуючи українців шукати всі можливі способи впоратися у цій ситуації.

Зокрема, станом на вівторок, 15 листопада, вони передбачені у Києві та у восьми областях. Тому українців закликають скоротити використання найбільш енерговитратних приладів, особливо в піковий час. Дуже актуальні зараз будь-які способи заощадити електроенергію.

Насамперед потрібно зрозуміти, які прилади у квартирі більше споживають електроенергії. А лідерами цього списку можуть бути холодильник та морозильник.

Холодильник. Фото: скріншот youtube

Зверніть увагу, що в середньому вони тягнуть 25-30% електроенергії, хоча багато залежить від технічного стану та типу пристрою. Далі йдуть освітлення та лампочки – 20% споживання електроенергії. У той же час, електрична плита та духовка беруть по 15-20%.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Крім того, більшу частину становлять витрати пральної машинки, в середньому це 15-20%, а інші прилади, наприклад, мікрохвильова піч споживає ще 15%.

Скрін, відео YouTube лічильник

Як скоротити споживання цих приладів

Для цього важливо змінити формат роботи. Наприклад, потужність сучасного холодильника не надто висока, проте через цілодобову роботу він споживає великий обсяг електроенергії. Зокрема, у моменти частого запуску компресора для перекачування холодоагенту.

Періодично використовуються електроплита, варильна поверхня або духовка. Однак вони відрізняються високою піковою потужністю – споживають електроенергію рідко, але багато.

Що стосується пральної машини - чим вищий у неї температурний режим, тим більше вона споживатиме електроенергії. Тому краще вибирати нижчі градуси - відповідно, між пранням на 30 або 40 градусах, заощадити вийде в першому випадку.

Крім того, зараз слід обирати енергозберігаючі лампочки, які допоможуть скоротити електроенергію на місяць із 60 до 19 кВт.

Електрика, фото: Unian

Нагадаємо, що квартира без опалення та світла: як швидко зігрітися в ліжку під час блекауту.

Раніше ми повідомляли про лайфхаки на випадок відключення світла: як збільшити час роботи ноутбука від акумулятора.