Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація щодо державної грошової допомоги на оплату ЖКП.
Справа в тому, що громадяни України, які мають право та хочуть отримати житлову субсидію в повному обсязі, мають подати заявку на неї до четверга, 30 листопада. Тут є важливе уточнення, що отримати субсидію цього разу можуть навіть громадяни, яким вже відмовляли у наданні допомоги.
Про це йдеться у інформації від Міністерства соціальної політики України.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Повідомляється, що у субсидії можуть відмовити, якщо виникла заборгованість за комунальні послуги у розмірі понад 680 грн., і вона прострочена понад 90 днів.
Для вирішення цієї проблеми є лише два варіанти дій:
1. Для отримання субсидії у цьому випадку знадобиться провести реструктуризацію заборгованості з постачальником комунальних послуг та надати разом із заявкою відповідний договір про це.
2. У заявці на отримання субсидії вказати лише ті послуги, за які відсутня заборгованість. Наприклад, якщо у вас накопичився борг за водопостачання, то це не завадить отримати субсидію на опалення.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Важливо також знати, що приводом для відмови у субсидії є заборгованість за комуналку за 3 місяці у розмірі від 680 гривень.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Telegram

Нагадаємо, субсидії та пільги на комуналку: чи можна отримувати одночасно дві виплати.
Раніше повідомлялося, пенсія вам не світить? У 2024 році на українців чекають зміни.
Також, як повернути пенсію: інструкція від Пенсійного фонду.