Українцям непросто заробити гідну пенсію, а ось залишитися без виплат можна в одну мить. Кого та з яких причин можуть залишити без пенсії, зазначено в законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

В Україні багато громадян отримують маленькі пенсії, але навіть ці копійки можуть припинити виплачувати. Звичайно, просто так позбавляти заслужених виплат не будуть, тому є низка причин.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Підстави для зупинення виплати пенсії:

  • якщо пенсію призначено на підставі документів, що містять недійсні відомості;
  • якщо пенсіонер мешкає за кордоном;
  • якщо людина не отримувала пенсію протягом 6 місяців;
  • в інших випадках, передбачених законодавством.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Найчастіше українці мають можливість відновити виплати. Для цього необхідно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду для з'ясування обставин. За позитивного рішення відновлення пенсії відбудеться протягом 10 днів.

До речі, у 2023 році більшість пенсіонерів отримує виплати у розмірі 2000-4000 гривень. При цьому близько 0,6% пенсіонерів одержують виплати нижче 2000 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд порадує найбідніших пенсіонерів: коли буде довгоочікуване підвищення.

Також наш портал інформував, у 2024 році індексацію пенсій буде зроблено "по-новому": літніх українців хочуть порадувати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, передають дані колекторам, щоб вибити борги з пенсіонерів: українка розповіла всю правду про компанію "Yasno".