Життя українських студентів може покращитись у 2024 році, оскільки в уряді розглядають можливість підвищення стипендій. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі facebook заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Наступного року українським студентам можуть підвищити розмір академічних стипендій. У бюджеті передбачили кошти на перерахунок цих виплат.

Студенти. Фото: Youtube

За словами голови Міністерства освіти, у бюджеті на 2024 рік фінансування стипендій збільшують на понад 500 мільйонів гривень.

"Водночас у бюджеті 2024 збільшуємо фінансування на стипендії на понад 500 мільйонів гривень. Зросла сума і на розвиток наукової діяльності в університетах — на цю мету заклали 801 мільйон. Ще 500 мільйонів піде на створення 100 сучасних майстерень для профтехів", - поділився Оксен Лісовий.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Скрін, відео YouTube студенти

Раніше президент Володимир Зеленський також говорив, що в уряді опрацьовують можливість підвищення стипендій для студентів.

Варто нагадати, що академічна стипендія надається студентам, які успішно складають сесію. Виплати призначаються на півроку та поділяються на звичайні та підвищені.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть частково відшкодувати вартість навчання: хто має шанс заощадити.

Також наш портал інформував, викладач у Дніпрі "заборонила" студентам солов'їну мову на парах: випливли нові деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у Мінсоцполітики задумалися про зміну "допомоги" українцям - грошові виплати підходять не всім.