В Україні відновили повірку побутових лічильників води, електроенергії, тепла та газу. Це необхідно для того, щоб зберегти точність наданих показань. Завітати у гості можуть у будь-який момент, хоча деякі компанії попереджають споживачів заздалегідь.

Про те чи мають споживачі право відмовитися від заміни лічильника розповіли у "Закарпаттяобленерго".

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Для того щоб здійснити повірку вашого електролічильника, представники обленерго знімають його, і ставлять вам на цей період тимчасовий прилад обліку.

Однак як пояснюють у компанії, ви не маєте права заперечувати проти його зняття, адже згідно законодавства споживач електроенергії зобов’язаний забезпечити безперешкодний доступ до приладу обліку (лічильника) для його зняття та повірки.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Демонтаж та заміну здійснює виключно представник оператора системи розподілу (ОСР) (після пред’явлення ними службових посвідчень) у присутності споживача або уповноваженої особи, і споживач не повинен йому перешкоджати", - пояснюють у компанії.

Таким чином, українці мають право бути присутніми під час зняття лічльнику, однак забороняється перешкоджати діям працівників у процессі демонтажу приладу обліку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, передають дані колекторам, щоб вибити борги з пенсіонерів: українка розповіла всю правду про компанію "Yasno".

Також наш портал інформував, підвищення тарифу та початок російських атак: міністр енергетики відповів на хвилюючі питання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чому бувають короткочасні відключення світла і чи це впливає на роботу приладів: українцям розкрили правду.