Суворий кінець осені із сильним вітром та завірюхою заважають літати беспілотникам. "Бляшанки" росіян буквально здуває, а тому у ці дні ймовірно атаки дронами не очікується.

Про це розповів речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Юрій Ігнат. Фото: скрін відео

"Якщо сильний вітер, то це може впливати, бо може просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети. А БПЛА – це фактично літак, який має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода дещо впливає", - зазначає він.

Shahed-136. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Речник пояснив, що різкі перепади температури ускладнюють рух літаків, а ними по суті і є шахеди, через обмерзання фюзеляжу.

"Якщо зенітно-ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для мобільних вогневих груп погана видимість є дуже негативним фактор щодо ефективності їх роботи", - пояснив Ігнат.

нічна атака дронами окупантів на Київ 30 травня

Речник нагадав, що ця ніч була більш спокійною за попередні не тільки через погодні умови, а й ймовірно через те, що ворог зробив собі перепочинок після масштабної атаки на киян.

Нагадаємо, "Дронів потрібно багато": глава "Укроборонпрому" розкрив деталі про український "шахед" та інших безпілотників

Раніше ми писали про те, що видають паспорти, повістки і примусово мобілізують: росіяни в окупованих регіонах створили "військкомати"

Як повідомляв Знай.ua, окупанти намагаються обдурити українську ППО: "Цілі, яких не існує"