Державна служба з питань праці інформувала про штрафи, які загрожують за нелегальну працю. Розраховувати штрафи будуть з розрахунку мінімальної заробітної плати, яку планують підняти в 2024 році.

У наступному році за найману працю штраф будуть вираховувати через мінімальну заробітну плату на момент встановлення порушення. Вже з першого січня мінімальна заробітна плата буде підійматися до 7100 гривень, а з 1 квітня буде становити 8000 гривень.

Віддалена робота. Фото Freepik

Штрафувати будуть у десятикратному розмірі з розрахунком мінімальної заробітної плати за такі порушення:

Штраф буде нараховуватися на кожного працівника, який працює не офіційно. Наразі штраф за такі порушення становить 67 тисяч гривень, у наступному році цей штраф буде становити 71 тисячу гривень, а з 1 квітня 2024 року – 80 тисяч гривень.

Юридичні особи ФОП, які сплачують лише єдиний податок, можуть за такі порушення отримати лише попередження.

Квитанція, штраф - фото ukr.media

Якщо підприємець перешкоджає перевірці вищевказаних порушень, або повторює ці порушення неоднократно, то йому загрожує штраф у розмірі 16 мінімальних заробітних плат. Сьогодні це 107,2 тисячі гривень, а з наступного року буде становити 128 тисяч гривень.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, зняв готівку і вже у боргах: в "Сенс Банк" відповіли на скаргу клієнта

Раніше портал Знай інформував, старі гроші, нові правила: як здати зношені купюри без додаткових комісій

Також, наш портал повідомляв, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити