Сьогодні страви із птиці дуже популярні. А головний секрет вдало приготовленої курки полягає у правильно підібраному маринаді.
Рецептів дуже багато. Але ми поговоримо про тих, до яких не входить майонез. Навіть найпростіший маринад для курки зробить блюдо м'якшим, ніжнішим і забезпечить йому пікантний смак.
Загальні рекомендації щодо маринування курки
Для приготування вибирається молоде курча масою до 1 кг. Важливо, щоб м'ясо було свіже, а не розморожене. Тушка промивається холодною водою та обтирається паперовим рушником. У чому замаринувати курку, не важливо, єдина умова — ємність не повинна бути металевою і занадто великою. Підійде пластиковий пакет.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Щоб куряче м'ясо набуло ніжного та збалансованого смаку, достатньо маринувати його близько години. Краще у прохолодному місці, наприклад, холодильнику. Якщо збільшити час або залишити м'ясо на всю ніч, смак буде більш насиченим.
Важливо не пересолити, адже до складу багатьох інгредієнтів маринаду входить сіль. В ідеалі солити потрібно наприкінці, тоді м'ясо вийде соковитіше. До складу соусу можна включити часник, цибулю, цитрусові, мед, перець, кефір, йогурт, кріп, вино, ананас, імбир та прованські трави.
3 рецепти маринаду без майонезу
Одним із найкращих маринадів для курки є класичний. Для його приготування потрібно взяти:
- сік половинки лимона;
- рафінована рослинна олія - 1 ст. л.;
- подрібнений зубчик часнику;
- два лаврові листи;
- сіль великого помелу (куховарська або морська).
Тушка ретельно натирається сумішшю та маринується дві доби.
Дуже смачною і ароматною стравою виходить з чебрецем і цедрою лимона. Візьміть сік та цедру 1 лимона, 3 ст. ложки рослинної олії, 3 зубчики молодого часнику, пучок чебрецю, перець та сіль. Відбийте курку, помажте соусом і відправте в холодильник.
Щоб одержати найніжніший смак м'яса, приготуйте маринад для курки з медом. Для нього треба взяти:
- оливкова олія ─ 100 г;
- гірчицю ─ 2 ст. ложки;
- мед ─ 2 ст. ложки;
- сік лимона - 100 г;
- часник;
- розмарин;
- чорний перець;
- сіль
Компоненти потрібно добре перемішати, рясно обмазати в отриманому соусі м'ясо курчати і залишити в холоді на нетривалий час.
З будь-яким з цих маринадів страва з курки вийде неймовірно апетитною та соковитою, а головне — корисною.
Нагадаємо про простий рецепт млинців на кислому молоці: виходить смачніше, ніж зі свіжого.
Раніше ми повідомляли про салат "Олів'є" із сухариками: рецепт, який зробить твоє застілля розкішним.