Частина переселенців, які були вимушені були залишити рідну домівку через повномасштабне вторгнення, можуть втратити фінансову допомогу від держави. Мове йде про українців, які не прикладають зусилля для того, щоб знайти роботу.

про це повідомляє БФ "Право на захист".

Внутрішні переселенці. Фото: скрін youtube

Громадянам, які були вимушені переселитися всередині країни пояснили, що ВПО які офіційно працевлаштуються або зареєструється як ФОП, продовжать отримувати виплати від держави.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

У листопаді Уряд ухвалив рішення, за яким виплати припиняться через три місяці після їх призначення, якщо переселенець не знайде роботу, не зареєструється як ФОП чи не стане на облік в Центр зайнятості.

Центр зайнятості. Фото: скрін youtube

"Якщо внутрішньо переміщена особа працездатного віку проявляє активність у пошуку роботи, реєструється як фізична особа - підприємець, розпочинає власний бізнес, подає заяву для отримання допомоги на здобуття економічної самостійності/мікрогранту/гранту на створення або на розвиток власного бізнесу/ваучера на навчання та середньомісячний дохід якої протягом періоду, за який враховуються доходи, не перевищує трьох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, допомога призначається на другий шестимісячний період без додаткового звернення", - йдеться у повідомленні.

Виплати. Фото: скрін youtube

Тобто українцям, які будуть активно шукати роботу або будуть розвивати нашу економіку, держава автоматично продовжить платити фінансову допомогу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, продовження виплат та працевлаштування: українцям повідомили про ряд важливих змін

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Українська команда" закликає Кабмін скасувати постанову щодо введення гумдопомоги

Також, наш портал інформував, діти переселенців можуть одержати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку